Visitors [counter]

 

Updated: 2024-04-06

 

Här några rader om mig själv och mitt konstnärskap.

 

Jag heter Thomas Ahlander och är född 1943, i Göteborg. Bor i Alingsås sen 1980. Har tecknat och målat så länge jag kan minnas, dock alltid på hobbynivå, men efter pensionen år 2006, så satsar jag för fullt på att etablera mig som konstnär,  med bilar som min specialtet.  Helst gamla klassiska bilar, gärna och ofta amerikanska femtiotalare, men även sportvagnar från olika tidsepoker.  Objekten och motiven, hittar jag för det mesta på bilträffar och andra liknande evenemang där jag kan göra reklam för min konstnärliga verksamhet och även ibland också visa några av mina bilporträtt. På sportvagns och klassikerträffarna skapar jag också kontakter, som ofta resulterar i en beställning av ett porträtt.  Jag fotograferar mycket för att fånga detaljer och den bästa vinkeln på objektet och bilderna använder jag sedan som underlag för mina porträtt. Jag målar även gamla båtar och MC och tar gärna emot beställningar på allehanda objekt via denna hemsida. Jag arbetar mest och helst med akvarell, men även olja och akryl.

 Sommartid, ägnar jag mig också åt naturmåleri och då blir det mest motiv från öarna i Hakefjorden i Bohuslän. Jag har alltid varit fascinerad av den Bohuslänska graniten, och det karga landskapet, så därför blir det mycket bilder från just denna del av västkusten.

 Gamla bilar, från 30-,40- och 50-talet, är för mig som vackra skulpturer och varje märke och modell, är i mitt tycke, ett konstverk i plåt och krom och för mig finns det därför inget roligare än att försöka återskapa dessa vackra bilar på mina akvarellblad, dukar och pannåer och för att sammanfatta denna lilla presentation, så vill jag säga att jag älskar att måla, jag älskar bilar, gamla som nya och jag älskar Bohuslän och hoppas att jag förmedlar något av denna passion i mina bilder.

 

Välkommen till mitt webgalleri

 

 

***************************************************************************

 

 

 

 

Cars 

 

 

Mercedes Benz

 

 

Motorbikes

 

 

Landscapes 

 

 

 

Boats 

 

 

Still Life & other stuff 

 

/