Att sälja en importerad bil

Hur säljer du en importerad bil i Sverige? Efter att ha gått igenom all administration, ansökt om ursprungskontroll samt betalat eventuella avgifter kan det vara dags att sälja din dyrgrip.

Privatimport

Det har blivit populärt att importera bilar under senare år. Andra länder erbjuder attraktiva priser och inom EU är det fri import eller fri införsel. Numera kallas en bil importerad när den kommer från länder utanför EU som exempelvis USA. Detta har bidragit till att de mest importerade eller införda bilarna till Sverige är BMW och Mercedes. Hur enkel eller svår en importerad bil är att sälja beror dels på vilket land bilen kommer från och vilken typ av bil du säljer.

Investera i bostäder

När du säljer din importerade bil kanske du funderar på en bra investering. Varför inte satsa på att köpa ett hus? Hos Boneo är det smidigt och enkelt att köpa hus i Jönköping som passar dig och din livsstil perfekt. Boneo samlar alla objekt som är till salu från olika mäklarfirmor så att du kan få en översiktlig bild av utbudet. Oavsett om du önskar ett hus med modern arkitektur eller lantlig idyll kommer du att hitta det du söker. Jönköping är en attraktiv och expansiv region med ett dynamiskt affärsklimat och fantastiska vyer över Vättern.

Sälj din importerade bil

När du säljer en importerad bil bör du börja med att värdera den. Var noga med att du har alla viktiga dokument med dig till värderingen. När du säljer en bil kommer du bland annat att behöva registreringsbevis, protokoll från bilprovningen samt en giltig ID-handling. När du säljer en importerad bil är det en fördel att ha så många papper som möjligt på din bil för att kunna få bästa pris.

Bilar

Sälj din bil och dina tillgångar för att få mer pengar

I svåra tider är det inte alltid lätt att få lån och kanske du inte ens har råd med ett lån. Men däremot kan du försöka sälja av vissa av dina tillgångar eller ägodelar som bilen, smycken och kanske överväga att sälja tandguld om du har något. Just nu i svåra tider är det viktigare än någonsin att ha en buffert med pengar och har du inte det kanske du bör försöka skaffa en så fort som möjligt.

Se över vad du kan sälja

Under högkonjunkturen köpte många av oss på oss mycket onödigt. Men att ha den dyraste bilen och dyra smycken är inte alltid viktigt att ha när du står med elräkningar på tiotusentals kronor och inte kan betala maten som många numera ute i Europa och även i Sverige. Har du en dyr bil eller funderar du på att sälja tandguld eller annat guld som du ärvt eller köpt? Sälj av lite och köp en billigare bil, sälj smycken och sätt in pengarna på ett sparkonto. När tiderna är tuffa vet du aldrig när du blir drabbad av extrautgifter så försök att tänka ekonomiskt och var smart.

Bilar

Köpa en importerad bil

Det finns en mängd olika bilar och modeller att välja mellan när du ska köpa en ny bil. Ford är ett stort bilmärke som har många olika bilar att välja mellan. Det finns en Fordmodell till alla. Om du letar efter bästa Ford bilen kan du vända dig till en bilhandlare för att hitta rätt. Den bästa Ford bilen är den som faktiskt fyller ditt behov av bil. När du hittar rätt Fordmodell kommer du förmodligen inte bli besviken. Du kan alltid rådfråga ett proffs på Ford om vilken som är bästa Ford bilen.

Köpa en importerad bil

Ford är en bil som det importerats en hel av till Sverige. Du kan absolut köpa en Ford som är importerad. Det viktiga är att du verkligen kollar upp bilen ordentligt om du funderar på att köpa en importerad bil. Om du hittar en bil som importerats av en privatperson är det extra viktigt att du kollar upp bilens historik. En bil kostar mycket pengar och du vill helst att det ska bli rätt från början.

Kolla alltid upp en begagnad bil

Det är alltid betydelsefullt att kolla upp en begagnad bil men med en importerad begagnad bil är det ännu viktigare. Det finns bra sidor på nätet som du kan kontrollera bilens historik på. Det är en klok investering att faktiskt göra det. Det förekommer tyvärr en hel del kriminell verksamhet inom privat handel. Därför är det viktigt att vara extra noggrann när du köper av en privatperson. Kontrollera att den importerade bilen är registrerad och godkänd för att köra på svenska vägar.

Bilköp av en bilhandlare

Det är betydligt säkrare att köpa en bil av en bilhandlare. När du köper bil av en bilhandlare är du skyddad av konsumentköplagen, vilket är en säkerhet. Bilhandlaren kan även ge garantier på bilen. Det är dock frivilligt för bilhandlare att lämna garantier. Om det finns en garanti på bilen ligger bevisbördan på säljaren om det är något fel på bilen. Tänk dock på att alltid skriva avtal med säljaren. Se till att allt som har sagts och lovats muntligt även står nedskrivet i avtalet.

Köpa och sälja bilar internationellt

Att köpa en bil är något som nästan alla svenskar gör någon gång under sin livstid. En del till och med köper och säljer bilar vartannat år för att man vill ha det allra senaste på marknaden. Som tur är har Sverige nästan alla typer av bilmärken till försäljning i Sverige. Dock finns det ett par olika unika märken som nästan alltid måste importeras. Därför kommer denna artikel kolla närmre på vad det innebär att köpa och sälja bilar internationellt.

Bilar måste registreras i ett land

Något av det viktigaste som finns vid köp och försäljning av bilar internationellt är att bilar måste registreras. Detta kräver i regel att en person eller ett företag i landet som bilarna ska vara baserade i står för registreringen. Detta kan i sin tur göra det svårt att köpa och sälja bilar internationellt. Därför kan det vara bra att ta hjälp av företag som är experter på just import och export av bilar. Det kan bland annat handla om vanliga bilfirmor, men också experter. När det kommer till just experter på import och export av bilar kan detta vara synnerligen viktigt när det kommer till bilar som ska importeras från exempelvis USA. Detta då USA är känt för att kräva mycket pappersarbete.

Vilka bilar finns inte i Sverige?

När det kommer till att köpa och sälja bilar har de olika bilföretagen en mängd olika typer av bilar. I regel går det att nästan hitta alla typer av modeller, eller att få hjälp med att importera dem. Dock kan det vara kul att köpa specialbyggda bilar. För att göra det kan det vara värt att faktiskt åka till bilföretagens butiker i utlandet. Exempelvis om man vill köpa en Lamborghini eller Ferrari är det alltid roligare att se de allra senaste bilarna direkt från fabriken i Italien.

Köp och sälj bilen online

Vår digitaliserade värld underlättar verkligen vårt vardagsliv. Idag kan vi nästan köpa allt online, även vår nästa bil. Du kan rentav sälja din bil online utan att ens behöva skapa en annons.

Bilförsäljning online

Förr i tiden gick man till en bilförsäljare eller så läste man annonser i tidningen. Sedan kom Blocket med annonser online. Idag kan du faktiskt sälja bilen ännu lättare. Det finns nämligen bilföretag online som hämtar upp bilen åt dig om du ska sälja, och som kör hem din nya bil åt dig även när du köper ett nytt begagnat fordon. Allt du behöver göra är att klicka på datorskärmen så sköts hela bilaffären automatiskt. Det är särskilt skönt för stressade småbarnsföräldrar, om du driver eget företag och knappt har någon tid över eller helt enkelt vill fixa bilaffären så smidigt som möjligt. Om du vill sälja din bil går du bara in på Riddermark Bil, som både köper och säljer begagnade bilar i Stockholm och över hela landet. De kommer då omgående att köpa din begagnade bil, hämta upp den, städa den och fixa alla fel. Vill du köpa bil klickar du bara på den bil som du vill köpa, så lämnar Riddermark bilen utanför din dörr, eller så går du till en av deras bilsalonger och testar bilen på plats.

Digitalt billiv

Det är inte bara bilförsäljningen som har blivit digitaliserad, även våra bilar är digitaliserade idag. Om du tycker att det är svårt att fickparkera köper du bara en nyare bil som fickparkerar åt dig. Perfekt för dig som bor i en större stad med små parkeringsplatser. Det är också skönt att det idag finns relativt stora skärmar att titta på när du behöver den röststyrda och digitaliserade kartan för att hitta rätt. Det är mycket trafiksäkrare att snabbt kasta en blick på en skärm stor som en surfplatta, än att hålla på med en liten mobilskärm. När du köper bil är det smart att verkligen tänka igenom vilka digitala finesser som du önskar och behöver, för att få ett så bekvämt billiv som möjligt. Om du har barn är det också smart att köpa skärmar så att de enkelt kan titta på filmer under semestern. Naturligtvis är det viktigt att ni umgås utan skärmar och att ni upplever landskapet runt omkring er, men om man ska åka genom landet, kanske upp till fjällen eller ner till kontinenten, så är det väldigt skönt om barnen kan roa sig på egen hand ett par timmar.

Om du gillar att lyssna på musik ska du se till att köpa en bra bilstereo. Det ska också vara lätt för dig att byta låtar, spellistor, radiokanaler och podcasts medan du kör, utan att det på något sätt ska vara farligt. Om du köper bil online kan det faktiskt vara klokt att ringa företaget och förhöra dig om vissa finesser, så att du är helt säker på att få allt du verkligen behöver.

Sälja elbil till Norge

Norge har idag flest elbilar per capita. Det stora genomslaget för elbilar i vårt västra grannland beror till stor del på att staten och kommunerna subventionerat elbilen på flera olika sätt. Det här innebär att efterfrågan på eldrivna bilmodeller är stor. Det här öppnar upp för export av begagnade elbilar till Norge.

Trots möjligheterna till vinster ska du naturligtvis, som vid all annan bilhandel, vara noggrann med att räkna på inköps- och försäljningspris för att säkerställa att du har möjlighet att göra en vinst som motsvarar arbetsinsatsen. Genom att jämföra och hitta bästa lånet får du ner kostnaden ytterligare. En lägre ränta på lånet ger betydligt lägre månadskostnad och därmed högre marginaler vid försäljning. Det här är extra viktigt för dig som köper och säljer många bilar.

Ingen moms eller skatt på elbilar

För dig som säljer en elbil till Norge är det bra att känna till att export till Norge från Sverige är tull- och momsfri. Eftersom Norge inte är med i EU är tanken att momsen istället ska betalas i Norge, men för elbilar gäller detta inte då elbilarna är befriade från moms. För dig som funderar på att sälja till ett norskt företag eller direkt till privatperson ger det här möjligheter till ett högre försäljningspris. Det enda som konsumenterna behöver betala är en registrereringsavgift på några tusen norska kronor.

Många företag tjänar på miljöbilspremien

Många företag använder idag miljöbilspremien för att göra ytterligare vinst på elbilarna. Kortfattat går systemet ut på att bilarna leasas eller körs under en kort tidsperiod, fram till att miljöbilsbonusen betalas ut. Sedan säljs bilarna vidare till privatpersoner eller företag i Norge som betalar näst intill nypris för elbilen. Det här systemet kan naturligtvis också utnyttjas av privatpersoner. Regeringen har försökt stoppa det här genom regleringar vilket innebär att det kan komma att bli svårare att utnyttja den här luckan i regelverket framöver.

Sälj din begagnade elbil till Norge

Oberoende av hur länge du har kört din elbil så är det bra att känna till att den norska elbilsmarknaden är större än den svenska och att det är relativt enkelt att sälja din bil över gränsen. Du kan göra detta antingen som privatperson genom att annonsera på norska sidor eller genom att kontakta en norsk bilhandlare direkt.

Drömmer du om att importera och sälja bilar?

Drömmer du om att få importera snygga bilar från utlandet och sedan sälja dem i Sverige? Tänk att få hålla på med nya och snygga bilar hela dagarna.

Bilar – en livsstil

För vissa personer är bilen bara ett fordon, ett sätt att ta sig till och från jobbet och affären. Men för många av oss är bilen så mycket mer: det är en möjlighet till personlig frihet, glädje och gemenskap.

Genom bilismens inkomst i vanliga människors liv, har vårt samhälle förändrats mycket – på ett positivt sätt. För riktiga bilfantaster är bilen också vacker. Linjerna, designen, motorn och känslan när man kör är för många något speciellt. Bilar har faktiskt en inre skönhet. Särskilt vissa bilmärken, och det är ju de märkena eller modellerna som man vill få arbeta med.

Om du älskar bilvärlden och är intresserad utav att börja importera och sälja bilar, så bör du ha arbetat med bilförsäljning ett tag. Det kan också vara klokt att gå kurser inom både försäljning och att driva företag. Under tiden som du arbetar på din dröm, så kan du ju åka till ett billand som Tyskland eller Italien för att gå på mässa och besöka olika bilföretag – både för att lära dig mer om bilbranschen och för att få inspiration. Behöver du låna pengar för att kunna göra en intressant bilresa, eller om du behöver pengar till någonting annat, så kan du kolla Forex – den enkla banken för din vardagsekonomi.

Vilket märke ska du satsa på?

Det finns många olika intressanta bilmärken att importera och sedan sälja. Men vilket bilmärke eller vilken slags modell du bör satsa på, beror på ditt företag och vilken målgrupp du har. Det första du behöver göra är en marknadsanalys, alltså att du analyserar den marknad som finns i Sverige. Folk kan vara villiga att åka ganska långt för att hitta sin drömbil, så du kan både analysera vilken slags bil som är populär där du kommer att ha ditt företag, men också vad som är säljbart i landet i stort. Om du vill sälja sportbilar som senaste BMW:n och Ferrari, så kan du kolla upp marknaden över hela Sverige. Sportbilsköparna är villiga att åka många mil för att hitta Bilen.

Om du däremot ska satsa på familjebilar, då bör du se vilka slags bilar som verkar vara efterfrågade inom 10-20 mils radio från ditt kommande företag. Barnfamiljer kan absolut åka ganska långt för att hitta rätt bil, men de kommer inte att åka 50 mil, sex gånger, för att hitta bilen med det lilla extra.

Utifrån klimatförändringarna kan det också vara klokt att titta på hur elbilsmarknaden kommer att utvecklas. Om du vill importera och sälja elbilar, så bör du rikta dig till de områden i Sverige där det är lätt att ha en elbil – vilket för tillfället kan vara svårt om du ska driva ett bilföretag i Norrlands inland.

Handel med bilar


För den som är intresserad av bilar är det antagligen ganska intressant att handla med dem. Många gånger kan det vara så att man köper in en bil, gör den i ordning och sedan säljer man den igen. Man får helt enkelt för många bilar till slut och det kan både bli dyrt att ha dem, och svårt att förvara dem. Men hur fungerar det att köpa, sälja och importera bilar?

Köpa in bilar

Om man bedriver handel med bilar behöver man veta hur inköpen ska finansieras. En del bilar är i sämre skick och dem kanske man bara behöver ge några tusenlappar för. Det kan troligen lösas kontant. Andra gånger får man betala lite mer för bilarna. Då kan ett alternativ vara att ta ett företagslån via låneföretaget https://www.capcito.com/sv för att täcka upp för utgifterna.

Man behöver också hitta bilar att köpa in. Det går att köpa in bilar från privatpersoner eller från andra företag.

Fördelar och nackdelar med import


Ett annat alternativ är att man helt enkelt importerar fordon från andra länder. En fördel med det är att man kan få tag i bilmodeller som inte är så vanliga i Sverige. En annan fördel är att bilarna ofta har lite bättre pris. En nackdel är att det kan vara svårt att veta vad bilarna har varit med om i utlandet. De kanske har varit krockade eller blivit skadade på annat sätt. Man kan inte heller lika lätt avgöra hur hög kvalitet det är på tidigare reparationer som har gjorts. I många fall är det så att bilen har en stämpel som meddelar att försäkringsbolag utomlands har dömt ut den efter till exempel en krock. Någon har sedan reparerat bilen och den har gått att försäkra igen. Det är dock inte någon garanti för att det ska gå att försäkra bilen i Sverige eller för att reparationerna är gjorda på ett säkert sätt.

Att göra innan bilen säljs


När man köper in en bil som ska säljas bör man först och främst se till att man reparerar eventuella skador på bilen. Det är också en fördel om man ser till att den är besiktigad när en köpare vill titta på den. Det kan också vara bra att göra en rond invändigt och utvändigt.

Sälja en bil med skador eller fel

Om bilen har olika fel eller skador kan det trots allt gå att sälja den. Men om man ska göra det är det viktigt att man talar om för bilköparen att det finns fel på bilen. Om man inte gör det kan man som bilhandlare hamna i en mycket jobbig sits. Då kan man bli anmäld till Allmänna Reklamationsnämnden, det kan gå till domstol och mycket annat.

Finansiera ditt bilköp

När du har hittat din drömbil så behöver du såklart köpa den också. Det kan vara den rosa Cadillacen som du alltid drömt om eller varför inte den där otroligt fina jeepen som ingen annan tycks ha.

En rosa Cadillac kräver mycket pengar. Du behöver hitta ett billigt billån till ditt köp titta in här för att drömmen skall bli sann. När du har köpt den behöver du inviga den i champagne i äkta filmstjärnestil innan jungfrufärden. Tänk dig att du åker med den rosa Cadillacen genom ett grönt och böljande landskap. Sätena i din fina bil är av lyx-rosa äkta läder och instrumentpanelen är outsägligt fin och lagom komplicerad. I backspegeln ser du hur du lämnar allt det gamla bakom dig och framför dig har du en underbar färd med havet på den ena sidan och gröna fält som byts ut mot gula rapsfält. Himmel och hav möts långt där borta. Men du svänger av för att komma in till storstaden och dess puls och liv. Du vill visa upp den här underbart fina bilen för allt och alla.

Du har länge sökt efter rätt ställe att låna pengar ifrån för att få din dröm i uppfyllelse. Det kan hända att du inte behöver leta längre. Titta vad Sambla.se kan erbjuda dig. Det kan vara det bästa du har gjort på väldigt länge.

En Cadillac även fast om den skulle vara rosa behöver inte vara den enda drömmen man kan ha. Varför nöja sig med en bil eller en sorts bil som erbjuder bara en sorts livsstil. Man kanske har en vild och otämjd sida också som bäst tillfredsställs i en fyrhjulsdriven bil som kan köra säkert i lös sand på en sandstrand likaväl som i oländig terräng som i djungeln eller i fjällvärlden. I väglöst land där du kan sova ute under bar himmel eller i din bil. Ja då kanske vi skall fundera på en husbil istället. Ifall du hellre vill ha en lite lugnare livsstil än vad en terrängbil skulle kunna innebära.

Att resa runt i en husbil kräver också sin finansiering men det förutsätter vi att du löser snart. Med husbilen vill du kanske luffa igenom hela Europa på både små och enkla byvägar som i Alperna. Känna den rena luften i alperna och ta in på ett trivsamt värdshus som ser ut att vara byggt inpå en bergvägg. Om du inte vill sova i bilen utan också prova på hur det är att vakna med frukost som är färdig redan istället för att göra din egen frukost varje dag.

Vilken bil du än väljer och för vilken slags färder den än är avsedd för så är det en dröm som skall bli uppfylld. Det är många som hittat sin bästa finansiär genom Sambla. Läs gärna följande artikel i Dagens Industri så du får en objektiv uppfattning.

Tips vid köp av begagnad bil


Att köpa en begagnad bil är vanligen det som framgår som det mest lämpliga alternativet om man inte är stadd vid kassa. Men eftersom en ny bil som bara har fått en ny ägare trots att vederbörande inte kört så mycket, också räknas som en begagnad bil, så kan du få en fin, begagnad bil i nyskick till ett bra pris. Att köpa en begagnad bil fordrar dock sin planering och granskande ögon, eftersom det finns många sol-och-vårare därute som vill sko sig på folk. Detta gäller såväl för privatpersoner som för företag som kanske står med ett företagslån för allehanda goda investeringar och andra kostnader och vill vara extra vaksamma.

Kontrollera den forna ägaren och annan historik behäftad med din bil

Varje bil har en registreringsskylt som utgör bevis på vem som tidigare haft bilen i sin ägo. Denna skylt kan vara bra att ha till hands för att se om bilen har vandrat från ägare till ägare. Har den gjort det är det skäl att bli misstänksam, för en vettig person byter inte bil stup i kvarten om det inte är något bekymmer med fordonet. Kontrollera således bilens ägarhistorik innan du slår till. Med registreringsnumret kan du i många fall även kolla servicehistoriken och eventuella skuldbördor, och denna information är guld värd.

Se över bilens yttre och inre delar


Det är inte bara ägarbytena som spelar en avgörande roll i bilköpet. Att se över bilens motor, lack och ”vitala” delar är av stor vikt likaså. Märker du att motorn inte spinner som en ung katt längre, eller om det finns lite rostfläckar både här och där, så kan du stå inför kniviga moment senare. Förvisso kan en begagnad bil aldrig ersätta en ny bil eller en bil i nyskick – men är det inte en rostig skrothög du vill ha, så är det dags att bli lite extra petig.

Som en parentes ska du följaktligen också veta att rost och motorskador är de mest dyrköpta läxorna om du ignorerar dem från början. Och rost är som råttor – ser du en så finns det fler någonstans, så titta in under bilen, bakom skrymslen och vrår samt i motorhuven osv.

Något annat som du bör vara vaksam över är de digitala delarna som numera ryms i stort sett på varenda bil sedan något decennium tillbaka. Dessa må vara smarta och bekväma för att tillgodogöra sig bilens information, men om den är trasig så kan du normalt inte fixa den själv. Billigt blir dyrt, med andra ord.

En varudeklarerad bil är det bästa valet


Enligt den förra lagen skulle alla bilar med värdet över 30 000 kronor ha en varudeklaration, där bedömningar av skick, garantier och annat ingår. Numera omfattar det alla begagnade bilar hos bilhandlare. Men vilken bil du än köper, bör avtalet göras upp skriftligt och inte muntligt, eftersom du då har alltihop svart på vitt.